onsdag 3. juli 2013

Østlandet, Sverige og litt Sørlandet

Endelig en hel uke fri og masse tid til å kjøre langt!
Vi startet med en nydelig tur over fjellet, Aurland-Hol denne gangen. Og selv om det fristet å bade - ble det liksom uaktuelt når isflakene fremdeles lå der og fløt!


Første stopp ble Sverige og besøk hos mine foreldre ved Mellerud. Fattær'n fylte 75 år på fredag, så overraskelsen var stor da vi svingte inn foran hytta!

Etter noen koselige dager der ble det Strømstad, og inn på den nyoppussede Strømstad Camping. De har bygd ny resepsjon og sanitæranlegg, og der var det jaggu blitt flott! Vi fikk til og med en kongeplass - nydelig utsikt over skjærgården og innseglingen til Color Line.


Kama-butikken i Strømstad er også et must! Der finner du alt du ikke visste du trengte! Denne gang ble det nytt utebord (det hadde vi forsåvidt snakket om), pittelite tørkestativ (trodde vi hadde det jeg men...), trekk til skammelen (ante ikke det fantes engang), opphengsduppedings til å feks henge håndkler til tørk (innmari kjekk å ha) og sikkert flere greier som jeg ikke husker. Morsom butikk å gå i uansett kjøp eller ikke. Og åpen på søndag også, flotte greier.

Dagen etter var det å stå i kø på polet - trodde faktisk det var bare noe vi gjorde i gamle dager!


Men det gikk fort unna, og god plass inne på polet. Vi hadde vel den største handlevogna av samtlige, men er jo lovlydige så det var ikke mye oppi der. Kunne vært myyyyy mer.

Vi måtte forresten en tur innom Halden også, bare for å sjekke ut "Sjøkurs" - NRK-båten. Og her er beviset på det:


(Neida, det var ikke bare derfor, men tok en snartur innom havna allikevel.)

Etter Halden dura vi avgårde til Oslo, og for første gang besøkte vi Byarkivet. Vi er vel litt over gjennomsnittet glad i å rote i gamle bygdebøker, folketellinger, kirkebøker og alt som har med slekt å gjøre, så det var en liten gullgruve for oss. Selv om vi ikke fant alt vi ville, vi må nok være litt mer forberedt neste gang ja.


Og så klart vi måtte innom verdens beste datter, svigersønn og verdens herligste Brutus (dette er rene fakta, ikke subjektiv i det hele tatt). Brutus er litt over året nå, og han er blitt skikkelig fjortis - rampegutt, men samtidig utrolig snill og selvfølgelig kjempevakker! Og lurer du på hva slags type det er, så er det altså en Eurasier, flott rase.


Etter Oslo gikk turen videre nedover E18, og rett til Lillesand. En idyllisk liten sørlandsperle, hvor min oldemor ble født. De har en perfekt bobilparkering i havna. Skikkelig opptegnet med store plasser, og sanitær rett bak. 175.- med strøm, absolutt verdt det.


Vi var inne i sentrum flere ganger, og vi var kjempeheldige for akkurat i disse dager hadde de "Lillesand da'ene"! Fullt av folk i gatene og musikk flere steder. Og "litt-over-gjennomsnittet-glad-i -slekt" kjøpte også en bok om "Lillesand - gamle bilder fra en praktfull by". Mye herlige bilder i den se! Tenk om det er bilder av min slekt der da vel! Vi får se, bare jeg graver dypt nok rundt oldemor Marie.


Sagt det før, og kommer garantert til å si det igjen - hit må vi flere ganger! Forhåpentligvis med littegranne sol og varme.

Nå begynte det å nærme seg et av høydepunktene på turen, vi skulle på konsert i Rosendal. Med selveste Bjørn Eidsvåg. Og det er så idyllisk å gå på konsert på Baroniet.
Så vi kjørte E18 til Kristiansand og så Setesdal rett nordover, og skal si det har blitt bedre veier i Setesdal! De har brettet ut veien så nå gikk det i 110 bortover slette, brede veier. Skjønner ikke hvorfor det fremdeles bare er 80 der! Umulig å holde det da!

Vel fremme i Rosendal fikk vi denne gang en perfekt plass til Botox. På plenen rett ved vannet, helt supert. Og der ble det mye kos og hygge.  Men jeg tror nok at Ove og Carol ser frem til ferien de snart skal ha. Det er garantert varmere i Sør-Frankrike enn på Vestlandet! Trenger nok ikke ulljakka da Carol!


Det ble en superduper kveld. Bjørn innfridde med flott sang og mye humor. Kanskje det blir reprise for oss neste år? Satser på det jeg. Ser deg neste år Bjørn!! 

1 kommentar:

  1. Dere får med dere mange fine opplevelser. Det er bobil en må ha :-)

    SvarSlett